Iubirea necondiționată este un lucru rar și prețios; este genul de dragoste care nu vine cu nicio condiție atașată sau care trebuie îndeplinită.

Există câteva semne care arată că partenerul te iubește cu profunzime și sinceritate. Acestea te vor ajuta să înțelegi mai bine sentimentele sale, dar te vor ghida și să apreciezi dragostea care există în viața ta.

1) Te acceptă și te iubește pentru ceea ce ești

Iubirea necondiționată înseamnă acceptare. Este despre a iubi pe cineva pentru ceea ce este, nu pentru cine vrei tu să fie. Este genul de iubire care privește dincolo de defecte și imperfecțiuni și vede persoana în profunzime; genul de iubire care nu se schimbă, indiferent de ce se întâmplă.
Dragostea necondiționată a partenerului tău creează un spațiu sigur în care să crești și să te schimbi.Fiecare are ciudățeniile și particularitățile sale, dar în ochii unui partener care te iubește, aceste trăsături nu îți diminuează valoarea.

2) Este acolo pentru tine în cele mai grele momente

Dragostea necondiționată nu înseamnă doar să fii acolo în vremurile bune. Este vorba despre a fi alături chiar și atunci când lucrurile devin grele. Partenerul care-ți stă alături în momentele cele mai vulnerabile, fără nicio judecată sau așteptări de reciprocitate, te iubește cu adevărat.

3) Prioritizează fericirea ta

Un partener care te iubește necondiționat îți va pune adesea fericirea înaintea sa. Acest lucru nu înseamnă că își neglijează propriile nevoi sau fericirea. Înseamnă pur și simplu că văzându-te fericit îi aduce bucurie.
Când partenerul prioritizează fericirea ta, nu o face pentru un câștig viitor. O face pentru că prețuiește fericirea ta în momentul prezent.

4) Este cel mai mare susținător al tău

Dragostea necondiționată se arată în multe feluri, iar unul dintre ele este prin sprijinul neclintit. Partenerul tău este fanul tău numărul unu. Încrederea partenerului te poate face să te vezi într-o lumină nouă. Îți poate insufla încrederea de a face față provocărilor de care altfel te-ai fi ferit.

5) Îți respectă spațiul personal

Acest lucru poate părea contra-intuitiv, dar un partener care te iubește înțelege importanța spațiului personal. Ei știu că o relație sănătoasă implică doi indivizi independenți care se unesc, nu două jumătăți care devin un întreg.
Te încurajează să-ți practici hobby-urile, să petreci timp cu prietenii și familia și să te bucuri de puțin timp singur. Înțelege că amândoi aveți nevoie de propriul spațiu pentru a crește ca indivizi. Cuplurile fericite nu își îngroapă speranțele, visele și pasiunile în numele iubirii.

6) Comunică deschis și sincer

Comunicarea deschisă și sinceră este piatra de temelie a oricărei relații sănătoase și este un semn clar al iubirii necondiționate. Partenerul nu se sfiește să-și exprime sentimentele, chiar dacă sunt dificile sau inconfortabile. Îți vorbesc despre fricile, visele, nesiguranța și speranțele lor. Ei cred în puterea comunicării de a vă ajuta pe amândoi să creșteți împreună.
Disponibilitatea partenerului tău de a comunica deschis și sincer cu tine este o dovadă a agilității sale emoționale și a iubirii necondiționate pentru tine. Arată că are încredere în capacitatea relației de a rezista oricărei furtuni.

7) Are răbdare cu tine

Răbdarea este o virtute, mai ales în relații. Disponibilitatea partenerului tău de a avea răbdare cu tine, chiar și atunci când ești dificil, este un semn al iubirii lor necondiționate.

8) Iartă și uită

Cu toții facem greșeli. La urma urmei, suntem oameni. Dar un partener care te iubește necondiționat înțelege acest lucru. Îți iartă greșelile și nu le întoarce împotriva ta. Nu este întotdeauna ușor, însă alege să renunțe la aspectele negative și să se concentreze pe cele pozitive. Disponibilitatea lui de a te ierta, de a renunța la durere și mânie, nu este un semn de slăbiciune. Este un semn al puterii lor și al iubirii.

9) Te provoacă

Acest lucru poate sună contra-intuitiv, dar un partener care te iubește necondiționat nu se teme să te provoace. El te împinge să fii cea mai bună versiune a ta. Îți provoacă ideile, deciziile și obiceiurile – nu pentru a te înjosi, ci pentru a te face să gândești, pentru a te face să crești. Crede în potențialul tău și nu îi este frică să te împingă spre el.

10) Rămâne în preajmă
Acest lucru poate părea evident, dar merită menționat. Un partener care te iubește rămâne. Prin greu și ușor, prin suișuri și coborâșuri, este acolo. Partenerul care alege să rămână este dispus să depună eforturi pentru a vă hrăni relația, pentru că el/ea crede în ceea ce împărtășiți.

Apreciază tot ce vine bun către tine și muncește, când e cazul, la ce nu reușești încă să exprimi față de partenerul tău, pentru că toate cele de mai sus ideal ar fi să fie reciproce. A depune eforturi înseamnă a cultiva iubirea. Și ce altceva ne poate hrăni sufletul, zi de zi, dacă nu iubirea adevărată, reciprocă?