Nu mergeți la psiholog pentru că acolo veți fi ascultați cu adevărat, nu doar “auziți”.

Nu mergeți la psiholog pentru că e posibil să experimentați o relație securizantă și autentică și e posibil să nu știți ce să faceți cu ea.

Nu mergeți la psiholog dacă nu vreți să vă cunoașteți mai bine; uneori e mai simplu să nu știi cine ești.

Nu mergeți la psiholog, pentru că e posibil să identificați anumite tipare și poate nu vreți să întrerupeți un cerc vicios în care va învârtiți poate de o viață întreagă.

Nu mergeți la psiholog, deoarece acolo ați putea învăța instrumente de adaptare la situații dificile și după aceea ce o să faceți cu ele? Probabil va fi nevoie să le folosiți.

Nu mergeți la psiholog – acolo totul e confidențial, ceea ce înseamnă că atât bârfele și zvonurile, cât și drama se va diminua. Mergeți și discutați cu oricine altcineva ce va doare… Așa puteți beneficia de mai multă atenție din partea “lumii”.

Nu mergeți la psiholog, acesta vă va invita să trăiți în iubire, în loc de frică.

Nu mergeți la psiholog, acesta vă va oglindi și uneori nu ne place ceea ce vedem în oglindă.

Nu mergeți la psiholog dacă vă place să dormiți; acolo e posibil să te “trezești” la realitate.

Nu mergeți la psiholog, acolo vă descoperiți resursele personale și punctele forțe; oare după ce le identificăm, le mai putem ignora la fel de ușor?

Nu mergeți la psiholog, o să învățați să spuneți “nu” oamenilor și situațiilor dificile.

Nu mergeți la psiholog dacă doriți să rămâneți în zona de confort; acolo e călduț și bine, totul pare predictibil și sigur.

Nu mergeți la psiholog, e posibil să ieșiți din mentalitatea de victimă, din dramă.

Nu mergeți la psiholog, o să înțelegeți că cei din jur au și ei greutăți, nu sunt perfecți și probabil vei simți că sunt și ei oameni ca tine. va fi lumea asta dacă ne vom trata reciproc cu empatie, compasiune și respect?

Nu mergeți la psiholog, acolo e posibil să se destrame rezistentele orgoliului personal și să vă reinnoiti “hainele sufletești” cu o versiune mai autentică.

Nu mergeți la psiholog, acolo veți învăța cum funcționează creierul, despre gânduri, emoții, comportament și legătura dintre acestea.

Nu mergeți la psiholog, veți exersa atât trăitul în prezent cât și testarea realității și cine va mai retrăi la nesfârșit trecutul sau se va îngrijora cu privire la viitor?

Nu mergeți la psiholog, veți învțăța să acceptați starea de disconfort, paradoxurile și misterele vieții.

Nu mergeți la psiholog, veți afla că sunteți suma alegerilor voastre și veți începe să vă simțiți responsabili de acestea. S-ar putea activa astfel puterea creatoare, reziliența, curajul. Acestea nu sunt resurse folositoare oamenilor care vor doar “să fie cuminți și să nu deranjeze”.

Nu mergeți la psiholog, asta va aduce claritate asupra valorilor, intereselor, priorităților personale și vă va determina să stabiliți obiective și pași de acțiune pentru îndeplinirea acestora.

Nu mergeți la psiholog, prin exemplul personal al depășirii unor momente dificile, ai putea să-i inspiri și pe alții.

Nu mergeți la psiholog, asta presupune muncă, efort și pe alocuri este dureros și inconfortabil. Ca o călătorie?

Articol scris de Ioana Ciocea